Sådan finder du et band til dit bryllup

Jeg blev bedt om at finde et band til min vens bryllup. Som erfaren festmusiker, synes han, at det måtte være min opgave. Det viste sig at være sværere end som så

Det er egentligt svært at vide, hvad orkesteret skal kunne for at leve op til brudeparrets og gæsternes forventning – Også selvom man har spillet til et utal af bryllupper og fester.

Der er en lang række spørgsmål, der skal besvares når man skal booke musik til sit bryllup. Men det er vigtigt, du bruger den fornødne tid – og bruger tiden RIGTIGT.

Booking af musikken på nettet

Søger du efter “musik til bryllup” eller “musik til festen”  på nettet, er der stor sandsynlighed for, at du vil få mange søgeresultater frem på skærmen – både hjemmesider for bands og hjemmesider med bookingbureauer vil være iblandt. Det kan tage tid og derefter skal man også i gang med at ringe til forskellige festbands for at høre, om de er ledige på bryllupsdatoen, hvilken musik de spiller, samt hvad de koster.

Surf rundt på internettet. Søg eventuelt på “festmusik”, “musik til bryllup” eller “bryllupsmusik”, og du vil opdage, at udvalget er stort. Lyt dig frem, og vurdér om festbandet kan spille, og om de kan spille noget musik, som passer til jeres fest, og om musikken ville passe jeres gæster. Det er jo en stor dag, og alle skal jo gerne på dansegulvet.

Godt tip: Søg lokalt. F.eks. festmusik Jylland, festmusik Herning eller festmusik Fyn.

Har du svært ved at finde på den personlige festsang til brylluppet? Få hjælp her

Check bandets referencer og pris

Har festbandet eksempelvis nogle gode liveoptagelser, og er deres referencer gode og reelle. Referencer giver altid et praj om festbandets kvalitetsniveau. I vil opdage, at kvalitet og pris går ofte hånd i hånd. Det er ikke unaturligt, at et godt band koster omkring 10.000 kroner for 3 timers – tværtimod. De penge er oftest givet godt ud, idet at livemusik løfter jeres bryllupsfest og sætter gang i festen. Det synes mange gæster er rart efter 5 – 6 timer ved bordet.

Det er gratis at spørge om en god pris

På mange hjemmesider kan du kontakte bandet via en kontaktformular. Hvis du gerne vil i kontakt med bandet, og få et konkret tilbud, skal du huske at skrive hvor festen skal holdes, hvornår og hvilken type arrangement der er tale om. Hvis du har særlige ønsker, bør du også skrive det. På den måde har bandet det bedste udgangspunkt for at give dig et ordentlig tilbud.

Prøv så vidt muligt at tjekke bandet ud på forhånd. Der er ofte mulighed for høre dem live, enten i øvelokale eller ved en offentligt tilgængelig koncert. Dette giver dig et godt indtryk af musikerne og hvordan de underholder ved arrangementer.

Booking af festmusikken skal altid være i god tid

Husk at booke i god tid. Typisk bookes festmusikken 3 – 6 måneder før selve festen. Ja, nogen booker faktisk festmusikken et år før. Sørg også for at følge op på bandet – enten via e-mail eller pr telefon. Cirka en uge før dit arrangement – så du ved, hvor I står.

Der er mange ting at tage med i sine overvejelser, før man vælger musik til sit bryllup. Musikken kan få stor indflydelse på stemningen til festen – Ja, festen kan jo i teorien gå helt “død”, hvis orkesteret slet ikke kan levere varen, hvis musikken er for høj eller stilarten er noget helt andet, end man havde forventet.

Musikerne kan jo også vise sig aldrig at dukke op eller være piv-stive. Det hører nu til sjældenhederne.

De 10 gode tips til at finde festmusik til brylluppet

Jeg har forsøgt at opsummere mine bedste anbefalinger i 10 punkter til at finde et godt festband.

  1. Afgør hvad dit budget er til festmusikken er.
  2. Vær i god tid når du skal hyre et band til dit bryllup. De gode bands er ofte booket godt ud i tiden.
  3. Hør dem spille eller check deres musik på nettet.
  4. Kan de spille lokalet op, hvis I skal holde en rigtig stor fest. Har de lys med?
  5. Hvor meget fylder bandet, hvor meget udstyr har de med. Er der overhovedet plads?
  6. Hvad er prisen? Indbefatter den også transport?
  7. Kan bandet lave en skriftlig/kontrakt aftale på jobbet.
  8. Spiller bandet brudevalsen? Kan man ønske sange?
  9. Hvor lang tid spiller bandet? Vil de spille ekstra og, hvad koster det så?
  10. Er de mon sultne og forventer de noget at spise og drikke?

 

God fornøjelse med at finde det perfekte festband til den store dag.

/ Steffen Lundtofte